Sărbătoarea Borșului de Pește, în localitatea Crișan 2021

Toamna vine cu Sărbătoarea Borșului de Pește, în localitatea Crișan, eveniment gastronomic și cultural de excepție, în Delta Dunarii.

Vineri 10 septembrie și Sâmbătă 11 septembrie 2021, în centrul comunei Crișan, peștele va fi ingredientul vedetă.

Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării-Crișan

În perioada 10-11 septembrie toți gurmanzii și pofticioșii sunt invitați la un borș de pește tradițional. Primăria comunei Crișan, Consiliul Local Crișan și Asociația Delta Dunării organizează, în centrul localității Crișan, în inima deltei, ”Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării”. Evenimentul este destinat atât turiștilor, cât și localnicilor și își propune să valorifice tradițiile gastronomice și culturale ale Deltei Dunării.

Concursuri de gătit și prezentări gastronomice

Turiștii care ajung în localitatea Crișan în acest weekend, vor avea parte de multe surprize. În cele două zile ale Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, dar și concursuri de gătit între turiștii cazați în localitate. De asemenea, vor fi prezentate numeroase momente artistice specifice ansamblurilor etniilor care conviețuiesc în Delta Dunării.

Crișan, tradiție în pescuit

Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit. Peștele a fost foarte multă vreme, principala sursă de hrană a localnicilor. De asemenea, în Crișan și Mila 23 s-a implementat, pentru prima dată în România, în ultimii ani, programul de pescaturism, destinat vizitatorilor care vor să vadă cum arată ziua unui pescar, de la prinderea peștelui și până la transformarea acestuia în deliciosul borș de pește din Delta Dunării. Comuna Crișan mai este cunoscută și pentru faptul că de aici provin, nu mai puțin de 24 de medaliați olimpici, mondiali și europeni, fiind singura comună cu astfel de dimensiuni din care au plecat atât de mulți campioni.

Dacă ți-a plăcut spune mai departe :
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email